Helstekt kyckling med vitlök, persilja och citron
Lagade nyss den godaste kycklingen jag ätit.
Ugnen 175 grader
En hel kyckling, färsk. Jag hade 1,5 kg
Ca 10 vitlöksklyftor
1 citron
1 kruka persilja
Salt
Peppar
Vitpeppar
Kycklingkrydda
Stekpåse
1 msk vatten
Gnid in salt peppar, vitpeppar och kycklingkrydda på kycklingen. Fyll kycklingen med vitlöksklyftor persilja och citronen som ska ha delas i bitar.
Lägg kycklingen i en stekpåse med en msk vatten.
Stäng stekpåsen och in i ugnen 1,5 h.
(Tiden varierar beroende på hur stor kycklingen är.)
Häll skyn från kycklingen i stekpanna och tillsätt en 2 dl lätt matgrädde. Koka ihop och smaka av med salt.
Till detta kokade jag brysselkål och ungsstekte palsternacka och vitkål.
